У Дніпрі відбулася презентація нової   художньої  повісті голови правління ДОО НСПУ  Фіделя Сухоноса «Приречені на любов», яка  розповідає про торжество  кохання. Сюжет твору має реальних прототипів: Галину  Федишин –  із села Сваричів Рожнятівської громади та  Миколу Гриценяка  родом sз Донеччини. Вони разом пройшли бої за Маріуполь, витримали випробування полоном та довгу розлуку, але їхні серця ні на мить не припиняли битися в унісон. Їхні почуття та відданість один одному стали символами непереможної віри і надії. 

Повість  Фіделя Сухоноса «Приречені на любов» –  це  також згусток тих суспільно болючих питань і  життєдайних прагнень українства не тільки на теренах рідної землі, а й поза її межами. Зміст повісті відтворює перипетії  сучасної дійсності розмаїтої палітри художніх образів і тематики тривожного сьогодення.

На презентації були присутні  люди, які безпосередньо були тими самими захисниками Маріуполя. Валентин –  один із них. Він народився в Маруполі.  І прожив там 32 роки на момент початку повномасштабного вторгнення. Тоді  Валентин служив у поліції. І не покинув рідне місто. Саме його ми бачимо на кадрах оскароносної стрічки  Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» і на тому самому фото Євгенія Малолєтки, яке отримало Пулітцерівську премію.   Валентин сьогодні живе і працює  у Дніпрі.  20 травня 2024 року буде рівно два роки як він без перебільшення виїхав з пекла.

Євген Тузов – український громадський діяч, волонтер, благодійник та колишній тренер з вільної боротьби та змішаних єдиноборств. Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну був організатором та керівником найбільшого сховища в Маріуполі. Займався забезпеченням гуманітарною допомогою маріупольців. Його діяльність також показана у стрічці «20 днів у Маріуполі». Він планував та координував роботу декількох бомбосховищ у місті, де надав притулок понад 6 000 маріупольців.

«Вважаю, що сьогодні в Україні кожна творча людина має обов’язково творити заради героїзації наших захисників. Вони заслуговують на це; ми повинні пишатися такими людьми, – так окреслив головний лейтмотив заходу автор книжкової новинки Фідель Сухоніс».

Прес-служба ДОО НСПУ