Юна золотопекторалівка з Чернівців, до якої я часом звертаюся шанобливо «слічне гуцуленятко» Іванна Стеф’юк, а ще талановита літераторка – прозаїк, яку я нещодавно рекомендував до вступу в НСПУ, після того, як побувала у Києві, де в Будинку письменників свій перший ювілей святкував журнал «Золота Пектораль», пропонує усім митцям для підняття тонусу особливий (божественний) напій – каву «Золота Пектораль».
Інгредієнти (на 1 чашку):
1 еспрессо
1/2 склянки свіжого апельсинового соку
збиті вершки за смаком
кориця (за бажанням)
Приготування:
1. Готуємо еспрессо з арабіки (або втім на ваш смак) і даємо йому трохи охолонути.
2. У склянку наливаємо апельсиновий сік з м’якоттю, потім акуратно (можна по лезу ножа) додаємо теплу каву.
3. Зверху отриманий напій прикрашаємо збитими вершками і злегка посипаємо меленою корицею.
Головне – не дати змішатися каві і соку.