Вчора на Тернопіллі їли рибні страви, адже гучно відлунав фестиваль “Коропфест”. А незабаром Тернопілля чекатиме гостей на борщ. Фестиваль борщу кожного року  проходить на центральній площі містечка Борщів на Тернопільщині, який на початку вересня стає столицею українського кулінарії. Місцеві господині змагаються у приготуванні національної страви, яка в давнину дала назву цьому не дуже великому місту.

 За легендою, коли турки захопили це місто, вони захотіли скуштувати місцевої кухні. Одна з господинь зварила їм борщу. Проте їм весь час щось не подобалося. Зрештою розлючена куховарка вдарила їх отамана черпаком по голові і втопила в борщі. У наслідку цього і місто так назвали – Борщів.

Місце проведення: м. Борщів, Тернопільська обл.
Дата проведення: 17-18 вересня 2010, 14:00.

У прамках фестивалю «Борщ-їв-2013″ пройде виставка-конкурс борщеваріння, де кожне село регіону представить на суд відвідувачів власний борщ. Всього буде представлено близько 50 видів борщу. Початок святкового дня заплановано на 14:00.

like.te.ua