В Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулось нагородження переможців конкурсу читців поезії ім. Дмитра Кременя «Миколаївський оберіг».

На нагородження завітав син поета Тарас Кремінь. Який дарував переможцям книжки, видані ще за життя Дмитра Креміня, «Скрипка з того берега» та «Між Карпатами та Татрами». Він привітав усіх, хто долучився до першого конкурсу читців.
Вітаючи усіх присутніх голова Миколаївської обласної організації Віра Марущак підкреслила, що у конкурсі брали участь учні не лише з Миколаєва, а Первомайська, Снігурівки, Нового Бугу. Показали знання поезії Дмитра Креміня, Світлани Іщенко, Миколи Вінграновського. Такі конкурси сприяють національно-культурному відродженню України, популяризації та зміцненню в суспільстві позицій української мови та творів українських авторів, поліпшують роботу з творчою молоддю. А також сприяють вшануванню пам’яті поета, перекладача, есеїста, публіциста Шевченківського лауреата Дмитра Креміня серед школярів та студентської молоді.
Від Миколаївського фонду «Дітям України» та крайової організації Народного Руху України Юрій Діденко вручив дипломи переможцям, а вони прочитали поезії з якими перемогли на конкурсі. Це Клімошенко Владислав, Руснак Анастасія, Погоріла Маргарита, Фомін Андрій, Ілля Улицький та інші.
Учасники святкового дійства ще раз продемонстрували свою любов до поезії та показали майстерність декламаторського мистецтва.

Прес-центр МОО НСПУ