Сьогодні, 25 травня, в Арт-галареї на вулиці Сагайдачного у Тернополі відкривається виставка художників із Чорткова Тетяни та Михайла Витягловських. Нагадаємо, що виставку організовує Тернопільська обласна організація спілки художників України. Відвідати її зможуть як і тернополяни, так і гості обласного центру протягом 30 днів.

Сьогодні «Золота Пектораль» на відкриття виставки вже відрядила свого кореспондента, сподіваємось, що чортківські владці також, коли будуть в обласному центрі, завітають в Арт-галарею, щоб у тамтешньому просвітницькому й духовному храмі, якщо свого нема, причаститися високим мистецтвом своїх земляків.
Тетяна та Михайло Витягловські – єдині на наших теренах і взагалі поміж мешканців провінційних містечок члени Національної спілки художників України. Їх імена добре знані в мистецькому світі: Тетяна професійно вправляється в текстилі, Михайлова стезя – модернова пластика в дереві. Їх творчість – справді високого карбу, з філософським підтекстом.
Це, мабуть, якась вже кільканадцята (пізніше уточнимо!) персональна виставка Тетяни та Михайла Витягловських, уродженців Бучаччини, які здобували вищу художню освіту у Львові, де, направду, минула їхня студентська юність (перед тим у Тетяни було навчання на відділенні художнього ткацтва Вижницького училища прикладного мистецтва, а в Михайла – відділення художньої обробки дерева Косівського технікуму народних художніх промислів). Як пояснив Михайло у ЗМІ, мистецького середовища, схожого на львівське, в теперішньому Чорткові нема, ніхто нікого не тягне на каву… Це тихе містечко, де можна зосереджено працювати. Тут мешкали батьки дружини, отож молоде подружжя приїхало сюди після того, як завершило навчання у Львові, на початку 1990-х… Тут і прижилися, тут пішли до школи їхні діти. Подружжя час від часу робить виставки в Тернополі, бере участь у групових виставках. З їхньою творчістю знайомі не тільки земляки, мешканці Києва, інших обласних центрів нашої держави. Виставлялися вони й у Німеччині, Польщі, США.
У великій експозиції творчого тандему цього мистецького подружжя переважають гобелени Тетяни Витягловської і дерев’яна пластика її чоловіка Михайла. Текстиль і пластика – це справді їх подружній діалог. Сподіваємось, що він буде міцним і тривалим та принесе тревку славу Чортківській землі.