Сьогодні, 12 вересня, в приміщенні музичної школи (м. Чортків) о 17. 00 год. відбудеться творча зустріч з Василем Махном – нашим краянином, відомим письменником та поетом.

Василь Махно презентуватиме три книги: поетичну збірку “Поет, Океан і Риба”, збірку вибраних есеїв “Околиці та пограниччя”, роман “Вічний календар”.
Під час зустрічі буде можливість придбати всі книги у автора.
Вхід – вільний.

Вже у суботу, 14 вересня, Василь Махно представить роман «Вічний календар» у Тернополі. Відбудеться презентація літературної новинки в арт-галереї «Бункермуз». Початок — о 19.00 год.

15 вересня о 17.00 год. відбудеться творча зустріч із письменником Василем Махном у Бучачі. Презентація відбудеться у просторі «Арт-Двір Бучач» (вул. Галицька, 21).

А вже 19 вересня цього року Василь Махно представить свій роман «Вічний календар» на Форумі видавців у Львові. Презентація відбудеться у Львівській обласній універсальній бібліотеці, Велика зала (просп. Т. Шевченка, 13). Початок о 17 год. 30 хв.

Довідково:

Василь Махно – поет, прозаїк, есеїст. Народився у Чорткові, що на Тернопільщині. Працював викладачем літератури у Тернопільському, пізніше у Ягеллонському університеті. З 2000 року мешкає у Нью-Йорку.
Автор 12 поетичних збірок, найновіша – «Паперовий міст» (2017), двох книжок есеїстики «Парк культури та відпочинку імені Ґертруди Стайн» (2006), «Котилася торба» (2011), перекладів польських поетів Збіґнєва Герберта «Струна світла» (1996) та Януша Шубера «Спійманий у сіть» (2007). У 2015 році збірка оповідань Василя Махна «Дім у Бейтінґ Голлов» стала переможцем конкурсу «Книга року ВВС».
Твори перекладено і опубліковано двадцятьма п’ятьма мовами, зокрема англійською, білоруською, івритом, їдишем, іспанською, литовською, німецькою, малаямською, польською, російською, сербською, чеською та ін. Окремими виданнями виходили вибрані вірші: у Польщі, Румунії, США і Сербії. Учасник багатьох Міжнародних поетичних фестивалів у Сербії, Польщі, Словенії, Румунії, Німеччині, Індії, Колумбії, Нікараґуа та США.