7 березня 2018 р. Президент України Петро Порошенко підписав Указ про відзначення державними нагородами з нагоди Міжнародного жіночого дня. Серед нагороджених – дві жінки з Чортківщини.

Звання заслуженого художника України отримала Тетяна Витягловська. Заступник редактора Чортківської районної газети «Голос народу» Анна Блаженко стала заслуженим журналістом України. Редакція журналу “Золота Пектораль” вітає відомих чортківських митців – художницю і журналістку із цими високими (і справді ЗАСЛУЖЕНИМИ) державними нагородами.

Анна Блаженко – наша колега, талановитий, досвідчений журналіст (голова РО НСЖУ), заступник редактора газети “Голос народу”. Її ім`я знане на рідних теренах і далеко за їх межами, віддано працює в журналістській сфері вже зо тридцять п’ять років. Член Національної спілки журналістів України від 1986 року, сьогодні, як і ряд років тому, очолює районну первинну журналістську організацію, членкиня Чортківської філії “Союз українк” (1989), співавтор літературного альманаху “Сонячне гроно”, історико-туристичного путівника «Чортківщина» (2007), літературно-мистецького та громадсько-публіцистичного часопису “Золота Пектораль” (2007—2008), упорядник та співавтор брошури краєзнавчого характеру «Під знаком благодаті» (2005).  У 2013 році нагороджена Золотою медаллю української журналістики.

Навіть важко уявити Чортків, Чортківщину без її витонченого слова, її невичерпної енергії, її світобачення та життєвої мудрості. Добра усмішка цієї сонячної людини зігріває і злагіднює душу, робить світлішим, чистішим і добродушнішим кожного, хто її знає, з нею спілкується і співпрацює.

Тетяна та Михайло Витягловські – це подружжя митців, що живе і творить неординарні взірці краси зовсім поруч з нами, на чортківських теренах – у смт Заводське.
Вони єдині на наших теренах і взагалі поміж мешканців провінційних містечок члени Національної спілки художників України. Їх імена добре знані в мистецькому світі: Тетяна професійно вправляється в текстилі – тче гобелени, засобом текстилю художниця намагається передати фактуру малюнка. Михайлова стезя – модернова пластика в дереві. Їх творчість – справді високого карбу, з філософським підтекстом. Виставлялися не лише в Україні, а й у Німеччині, Польщі, США та ін. Та чи не найбільш поціновані ними оглядини їх творчості у місті Лева. Адже Львів – то їх студентська юність…

.

Анна Блаженко

Анна Блаженко

 

Тетяна та Михайло Витягловські

Тетяна та Михайло Витягловські