З невідомих причин (але, що найімовірніше – внаслідок хакерської атаки) на кілька днів перестав фукнціонувати офіційний сайт «Золотої Пекторалі».

Потужний краєзнавчий, новинний ресурс, який також є популярною платформою електронної публікації літературних творів, був недоступний користувачам. У зв’язку з цим редакція «Золотої Пекторалі» оперативно відреагувала на ситуацію і буквально за кілька днів сайт відновив роботу. «Золота Пектораль» просить вибачення в авторів-дописувачів сайту та його читачів за незручності, що виникли.
Проте ситуація, яка виникла, викликає певне здивування. Не так давно автор цих рядків мала нагоду відвідати Чортків, де видається журнал «Золота Пектораль», а також альманах, і функціонує однойменне видавництво. В рамках круглого столу було обговорено діяльність цієї повноцінної багатопланової корпорації, котра розвиває свою діяльність (ініціативою та зусиллями її засновника – Володимира Погорецького) у відразу кількох напрямках. Видається журнал із цілим сузір’ям найяскравіших імен української літератури, постійно продовжується відкриття нової автури, видаються книги, ведеться досідницько-краєзнавча робота на уже згаданому сайті… Не бачу причин шкодити такій благородній діяльності, результати якої – лише позитивні… Проте на сайт вже не вперше здійснюються хакерські атаки, спричиняючи тривалий колапс для читачів та авторів. Про причини здогадуватися важко…

Іванна Стеф’юк, помічник головного редактора