Тернопілля має ким пишатися – бережанський богатир, штангіст-силач Віктор Гладкий став чемпіоном Європи серед юніорів з пауерліфтингу. Чемпіонат Європи з пауерліфтингу проходив у чеському місті Плзень.

Віктор закінчив Бережанську першу школу, хоча штангою захопився ще раніше, навчаючись у Нараєві в початковій школі, звідки родом його батьки. А розпочав свою професійну кар’єру хлопець три роки тому.
Здобутками юного богатиря пишаються і його рідні, друзі, колеги-спортсмени, колектив вишу, зокрема кафедра атлетичних видів спорту.
Студент 3-го курсу Львівського державного університету фізичної культури (факультет фізичного виховання) Віктор Гладкий у ваговій категорії до 83 кг у травні виборов звання чемпіона Європи з пауерліфтингу серед юніорів. У присіданнях зі штангою Віктору, незважаючи на травму ноги, підкорилась вага 305 кг, у жимі лежачи – 222,5 кг, у тязі становій – 292,5 кг. Сума триборства спортсмена склала 820 кг, що перевищує норматив майстра спорту міжнародного класу. В активі Віктора – мала срібна нагорода у присіданнях, мала срібна медаль у жимі лежачи, мала золота нагорода у тязі становій і «золото» – у сумі триборства.
Хоч і одержав травму після першого підходу в присіданнях, Віктор Гладкий не зламався, продовжуючи боротьбу за свою мету – стати чемпіоном Європи з пауерліфтингу. Важливо, що в коментарях при виході юного богатиря на поміст прозвучали слова «національний герой», і він підтвердив це своїм виступом.
Бажаємо Віктору міцного здоров’я, наснаги й нових перемог!

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

На світлині: Віктор Гладкий – чемпіон Європи серед юніорів із пауерліфтингу.

Гладкий gladkuiii