Що мається на увазі, який сенс цієї фрази? У ХХІ столітті наукові досягнення сягають без перебільшення Евересту. І то в усіх-усіх царинах.

Тільки наш Господь свої творчі так зашифрував, що всесильна наука опускає руки перед Його маєстатом. Приміром, Свята Євхаристія ніби є знаком заборони – не втручайтеся з дослідами в справи Божі! Хто хоче розумом доторкнутися Творця, той нагадує безумця…
На думку фахівця з інфекційних хвороб з Греції, Таїнство Причастя – це те, що безумовно, захищає наше здоров’я.
Грецький фахівець з інфекційних захворювань Елені Гіамареллу вважає, що коронавірус не може передаватися через Таїнство Святої Євхаристії, повідомляє видання «Оrthodox Тimes».
«Той, хто приходить на Святе Причастя, вірить він в це чи ні, бере участь в Таїнстві, тому йому не загрожує небезпека коронавірусу», – заявила Гіамареллу.
Вона нагадала, що «в Греції були хворі на проказу, яким священики викладали Святе Причастя, а після цього причащалися й інші люди – і ніхто ніколи не страждав».
Інфекціоніст підкреслила, що віруючий, який приймає Святе Причастя, не може отримати коронавірус, але «це не означає, що якщо наступного дня він піде куди-небудь ще, то він не може захворіти і звинуватити в цьому Таїнство».
На її думку, Таїнство Причастя – це те, що «виходить за рамки нашої свідомості, наших поглядів і думок» і воно «безумовно, захищає наше здоров’я».
У той же час, вона підкреслила, що стосовно Євхаристії не можна застосовувати «наукові поняття», тому що «ви або вірите, що ви берете участь в найбільший таємниці і не отримуєте хвороби, або, якщо ви боїтеся, ви не йдете на Святе Причастя».
Елені Гіамареллу додала, що також особисто причаститься наступної неділі без всякого страху.
Раніше СПЖ писала, що за словами митрополита Ново-Іонійського і Філадельфійського Елладської Православної Церкви Гавриїла, Святе Причастя не обговорюється, тому що це питання віри.

Зиновій Бичко, НСЖУ