Плюси:

  •  це наукова фантастика – ненапряжна, нетривіальна, з гумором, складним сюжетом і не менш складними емоціями;
  • часом здається, що ця історія може бути приписана лікарем від нудьги, хандри, поганого настрою, сонного розуму і легкої депресії;
  • наукова-фантастичні пригоди на далеких планетах; дружба героя з цікавими песонажами неймовірних галактих; подорож між простором і часом – минуле, майбутнє, паралельна реальність… всюди, куди тільки можна уявити;
  • британська душа, почуття гумору, культура і оригінальність – нічого схожого , скоріш за все, вам не доводилось бачити; аналогів ідеї немає;
  • людяність – понад усе; правильні цінності, моральні проблеми і теми підняті в кожній серії;
  • герой не набридає – ви захоплюєтесь ним, співпереживаєте і розумієте його муки, що, обов’язково породжує у вашій свідомості силу питань-відповідей на філософсько-психологічні теми;
  • неочікуванні повороти, зміни головних героїв, що змушує стрепенутись і переосмислити бачене і ніби почати вашу історію перегляду спочатку.
Недоліки:
Важко вказати недоліки. Правда… можна сказати, що дратувало, чи що б хотілося змінити. Але недоліки? я не можу визначити.
Отже, у вас точно буде свій улюблений “Доктор Кто” і його улюблений супутник, буде улюбленна серія і момент. Часом ви відчуватимете, що новий герой не той, не підходить і навіть не подобається вам… але за серію-дві,  ви сприймете його абсолютно органічно.
Головний інструмент Доктора вас здивує))), а може і роздратує. Але він незмінний протягом усіх сезонів. Як і головний ворог.
Цікаво, що як би ви не ставилися до окремих обставин, персон і подій – ви полюбите це кіно. Будете його поважати і рекомендувати. Якщо, звісно, даний жанр ваш по духу.
Кому сподобається?: усім хто любить
  • наукову фантастику;
  • британське культове кіно;
  • сравжнє з гумором, трагедією, змістом і перчинкою творіння.
Якщо, хоча б, один пункт ваш – раджу дивитись “Доктора Кто”.
Оцінка:  4,95 бали.
Рекомендую усім. Для самотнього, вдумливого змістовного перегляду довгими вечорами; для веселого, грайливого, з нотками наукових фактів, сімейного перегляду; перегляду в компанії друзів і коханих.
Дуже рекомендую дивитись це кіно в період від 14 до 25 років. Правильні моральні орієнтири, цікавий сюжет, динаміка та ідеї.
Жанр: пригоди крізь простір і час.
Враження: захоплення, цікавість, я б сказала, повага. Це один із шедеврів кіно.
Сюжет: Є головний персонаж – Доктор Кто. Він ззовні звичайна людина, та насправді – це прибулець, представник далекої могутньої раси – повелителів часу. Він подорожує в будь-яку точку часу і простору на своєму кораблі – Тардіс. Його цілі благородні, ним рухає доброта і цікавість пізнати нові світи. Він безмірний захисник і друг Землі та землян. Він мудрий, нахабний, самовпевненний, егоїстичний, неймовірно жертвенний, мужній і людяний вводночас. Його доля неймовірна, його дух вражає.
Доктор не людина але його людяність і гідність вражає до глибини душі.
Де подивитись:
Світлана Кучпилюк