Так назвали бібліотекарі і читачі Національної бібліотеки України для дітей святковий сімейний день 24 грудня (неділя). З 12.00 год книгозбірню наповнили українські родини з дітьми, які завітали, щоб у цей складний період провести час разом, ментально оздоровитися, психологічно розвантажитися та зануритися у казкові різдвяні пригоди. Серед відвідувачів були помічені відомі українські громадські та культурні діячі, бізнесмени, науковці, медійники, юристи, видавці тощо з родинами.

Для усіх бібліотечних гостей лунали незламні колядки «Складаємо молитву спільну Богу, благаємо про мир і Перемогу». На вході відвідувачі пред’являли вхідний квиток – усмішку та сучасну дитячу книгу (для поповнення фондів бібліотек для дітей, постраждалих від воєнних дій).

Дівчатка цього дня перетворилися на справжніх принцес у білих сукнях, а хлопчики – на джентльменів у білих сорочках із краватками-метеликами. Бібліотекарі підготували такі краватки для усіх представників чоловічої статі.

У передчутті Святвечора та Різдва і діти, і старше покоління налаштували свої серця на світле і радісне, піднесене і божественне буття, на приємні емоції та гарні звістки.

У кожному відділі відбувалися різноманітні події та активності: десь смакували Різдво (у прямому значенні слова – ласували кутею та узваром) та гралися в Пошукайку, а деінде – випробовували себе у розгадуванні заморочок із етномакітри. До душі прийшлися також новорічно-різдвяна ігротека, новорічно-різдвяний запитаріум «Таємниця книгокуль», новорічно-різдвяна містерія «На крильцях янгола», майстер-клас «Зимові дивовижі», презентація «Як святкують Різдво в різних країнах світу», театр-камішібай «Ісус приходить у світ», різдвяна файнівка «Спіймай настрій», вікторина «Містерія Різдва».

Словом, найвибагливіші користувачі змогли знайти собі дозвілля до снаги.

На завершення свята в актовій залі бібліотеки відбувся концерт від колективів Будинку дитячої творчості Шевченківського району м. Києва. А затим всі поласували Різдвяним величезним тортом, свічки на якому загасили наймолодші читайлики.

На згадку про цей день дітям і дорослим залишаться позитивні враження: гарний настрій, чудові кольорові світлини, неперевершені емоції, нові цікаві знайомства та родинне тепло.

Свято стало можливим виключно завдяки нашим мужнім захисникам, які тримають над нами небо і боронять Україну для майбутніх поколінь (нерідко ціною власного життя і здоров’я). Солодкі ж подарунки для дітей придбали і передали ГО «Сучасне об’єднання кінематографістів»  та ГО «Спілка підприємців  теле- та кіноіндустрії».

Нехай у кожну родину завітає різдвяний щедрий янгол добра і любові – провісник світла і Перемоги!

Інф. НБУ для дітей