Від самого початку агресії ворожого сусіда українці докладають усіх зусиль до нашої омріяної перемоги над рашистами-нелюдами, активно включившись у захист рідної України та волонтерство. Серед найбільш діяльних, небайдужих волонтерів –  і бережанець Ярослав Футерко. Разом із рідними й друзями-однодумцями пан Ярослав як активний громадський діяч, щирий патріот України організовує благодійну допомогу для військових та цивільних, біженців із окупованих територій, із зони бойових дій, внутрішньо переміщених осіб, вразливих верств громадян. Адже добре розуміє, як важливо нині підставити плече допомоги нашій багатостраждальній країні.

У списку добрих справ наших волонтерів – десятки привезених із-за кордону автомобілів для хлопців на війну; на різні напрямки  доставлено продукти харчування, медичні препарати, обладнання, ліки, одяг, взуття, спальники, теплі ковдри, чимало необхідних речей. Благодійники неодноразово допомагали і внутрішньо переміщеним особам, людям, які проживають на території бойових дій, у тому числі школярам на сході України, на лінії вогню, а також місцевим. Відвідували, зокрема, пацієнтів геріатричного центру Саранчуківської громади, психоневрологічного інтернату в Краснопущі.

Відрадно, що в організації волонтерської допомоги допомагають небайдужі люди Європи, багатьох країн світу, друзі Ярослава з Польщі, Німеччини (мешканці німецького міста Гослар на чолі з керівництвом і працівниками мерії цього міста), Великобританії (Галина Косинська), США (Ольга Берг), представники установ та організацій в Україні, зокрема бережанські рятівники, підприємці. Усі ми знаємо, яка напружена ситуація, постійні обстріли в зоні бойових дій, але наші невтомні волонтери продовжують з Божою допомогою  робити добро.

У січні цього року за безкорисливе служіння Батьківщині волонтер Ярослав Футерко одержав заслужену нагороду. Та він наголошує, що ця нагорода – для всієї їх дружної команди, мільйонів добрих, прекрасних людей значної частини країн, чи не півсвіту. Звичайно, приємно, але ще приємніше чути слова вдячності наших мужніх воїнів із передової та простих людей. Це тільки додає стимулу працювати ще більше, енергійніше задля наближення перемоги України у війні з окупантами, російськими агресорами-терористами, задля якісного відновлення, стійкості нашого народу в тилу, віри в справедливий відвойований мир.

Слава нашим захисникам та безмежна подяка всім, хто допомагає Україні! Віримо, що омріяна, вистраждана перемога вже не за горами і з допомогою щирих небайдужих людей світу мирні дні усе ближче.

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

2