Акція розпочалась 7 червня за маршрутом Чортківської офензиви – наступальної операції українських військ, яка відбулася 99 років тому. Подія стартувала від Ягільницького народного музею, адже наступ УГА розпочався штурмом Ягільниці. Учасники акції здійснили велопробіг тими місцями, де 1919 року тривали бої. На заклик «Прапора офензиви» найактивніше відгукнулася місцева молодь.

«Сьогодні, як і 99 років тому, і в Ягільниці, і в Чорткові люди радо вітали прапор української перемоги. Ми передаємо не лише прапор, але й національні традиції, повертаємо історію, а найголовніше, ми започаткували нову традицію, яку, віримо, обов’язково підхоплять в інших селах та містах. Після завершення акції прапор поїде на фронт. І через рік, сподіваємося, ми знову будемо об’їжджати ці села і міста, ознаменовуючи вже сучасну українську перемогу”, — каже Олег Вітвіцький, один із ініціаторів акції.
У рамках своєрідного марафону «Прапор офензиви» перебуватиме у Чорткові, Бучачі, Теребовлі, Підгайцях, Бережанах, Козові та Тернополі. Завершення першого етапу акції заплановано на 28 червня у Підволочиську, на мості через Збруч.

Українська Інформаційна Служба