Для учнів  Миколаївської Академії дитячої творчості він розпочався з першого дня зими. Обласна бібліотека для юнацтва організувала  онлайн зустріч голови Миколаївської обласної організації НСПУ Вірою Марущак з  учнями цього навчального закладу.

Нашу зустріч розпочала із запитання: що таке уява, чітко розуміючи що без неї неможливо навчатися у закладі, пов’язаному з  творчістю. Відповідь отримала вичерпну і була задоволена тим, що діти назвали книгу як джерело уяви і фантазії.

-Читайте, пишіть, аналізуйте  прочитана з цього  всього і складається ваше життя і чим далі воно більше буде підпадати під визначені категорії, тим ширшим буде ваш кругозір. Книжка повинна бути вашим найближчим другом і порадником, хай завжди лежить на вашому столі. Не забувайте про книгу, не забувайте про Україну, про  матір нашу і не забувайте про тих, хто ці книжки пише, – з такими порадами звернулася до школярів.

Оскільки ми перебуваємо напередодні Різдвяних свят, запропонувала сприйняти на слух оповідання на цю тему, прослухавши із заплющеними очима. А потім учні академії розповідали які картини вони бачили. Адже при кожному читанні щось залишається між сторінок. Це їхні почуття, думки, звуки, запахи…

В результаті спільно проведеного уроку, вирішили у майбутньому проілюструвати  одну з моїх казок і випустити окремою книжкою. Це дасть можливість долучатися до образотворчого мистецтва –  живопису, графіки.

Приємно що прислухалися до моїх порад читати книжки українських письменників в тому числі і Миколаївських.

Віра Марущак,

письменниця, журналістка