Щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві, українці відзначають День Соборності України. Тож не залишається осторонь вшанування пам’ятної дати і Чортків.

Цікаво, що вчора це прекрасне, феєричне, мистецьке дійство, організоване з цієї нагоди в РБК ім. Катерини Рубчакової, було насичене патріотизмом та духовністю. Захід же відвідали народний депутат України Олег Барна, міські і районні чиновники, чимало депутатів, учасників бойових дій у зоні АТО, жителі міста.
Добрим словом згадали і тих, хто боронить нині єдність України, – учасників бойових дій на Сході України. А їхніх побратимів, які вже ніколи не повернуться додому живими, вшанували хвилиною мовчання.
Зі сцени для присутніх лунали пісні та театралізовані виступи найкращих творчих колективів міста і району – це аматорські колективи будинку культури ім. К. Рубчакової, вихованці та викладачі Чортківської музичної школи, Пробіжнянської музичної школи, викладачі Чортківського державного медичного коледжу, Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. О. Барвінського, зведені хори сіл Ягільниця і Сосулівка.