Так називався вечір пам’яті незабутнього фотокореспондента Укрінформу, Заслуженого журналіста України Олександра Кремка, яким започатковано проєкт «Цифрова історія Миколаївщини». Його ініціатором є Тарас Кремінь, відомий державний та громадський діяч, науковець, Уповноважений із захисту державної мови. Він наголосив, що  це віртуальна екскурсія Миколаївщиною за останні пів століття. Поділився спогадами про фотомитця.

На світлинах Олександра Олександровича, а їх було представлено більш ніж півсотні, зображено докладний життєпис  нашого міста, нашої області. Це люди, які розбудовували  край, робили його сучасним, літературним, науковим, з потужною промисловістю.

У Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці, де проходила виставка, теплими спогадами про свого земляка поділилися його друзі, рідні та колеги.

Про митця поділилась спогадами голова Миколаївської обласної організації Віра Марущак.

Олександр Кремко все своє життя працював фотокореспондентом в редакціях газет «Ленінське племя», «Южная правда», «Рідне Прибужжя», «Вечерний Николаев». Його життєві і професійні дороги перетиналися з відомими письменниками Дмитром Кремінем і Володимиром Пучковим, які свій шлях у журналістику розпочинали з молодіжної газети. Тому не дивно, що два поети, які свого часу випустили книжку-білінгву «Два береги» потрапили до об’єктиву майстра і є однією з кращих світлин за їх життя.

Кремко дуже любив своє місто.

Прессужба Миколаївської письменницької організації НСПУ

202

2021

4714