Пам`яті колеги – голови Тернопільської обласної організації Національної спілки журналістів України, заслуженого журналіста України Миколи РОТМАНА

Цими днями зазвичай в Україну повертаються з вирію бузьки, аби прихилитися крильми до рідної землі – отчини, своєї пуповини. А його душа здійнялась та й злетіла до Неба. Туди, де нема ні болю, ні печалі, а лиш вічне блаженство і спокій.

А на землі, між нами, нині сущими, згасла зірка. Зірка помітної величини. Й не тільки поміж журналістської спільноти – поміж людності загалом. Бо йому, Журналістові й Людині з великої літери, ніколи й нізащо не забракло доброти й людяності. Не забракло тепла та терплячості. Віри в людей. Й через це, від такої втрати – одразу холоне в грудях, тисне на дінці серця, мозок сповиває невблаганний сум. Так, вочевидь ми всі невиправні егоїсти, бо ж за всяку ціну намагаємось тулити тих, хто близький нашим устремлінням й почуванням, десь близько, побіля себе. Але – не судилось. Не судилося йому зістаритися поміж нас, впасти на дусі – так і зостанеться в пам`яті швидким і моторним, гострим на слівце, приправлене добродушним жартом. Зостанеться «батьком» журналістської спільноти краю.

Нехай його широкій, чистій душі буде привільно в небесних мандрах. Вона зорітиме до нас з Небес в дні нашої житейської радості й печалі доти, допоки житимемо на землі.

Голова Чортківської районної організації Національної спілки журналістів України

 Анна Блаженко