ПРОЗУ Миколи Петренка,

Олександра Астаф’єва, Жанни Юзви, Мар’яни Челецької, Андрія Грущака, Яни Онишкевич, В’ячеслава Митроги, ПОЕЗІЮ Ганни Осадко, Володимира Дячуна, Олександра Кучеренка, Богдана Чепурка, Миколи Романюка, Анатолія Ненцінського. У рубриці ДЕБЮТ У «ЗП» – поезії Ірини Табак, Галини Філонюк, Інни Гончар, Ігоря Григорчука, прозу Романа Дубровського. У рубриці З ПЕРЕКЛАДІВ – Кирило Поліщук з «Вінком перекладів» ЕСЕЇСТИКУ презентує Олександр Астаф’єв, Андрій Балицький. ПОСТАТІ – Петро Джерелянський. СПАДЩИНА – Григорій Кушнерик. АБЕТКА – Аделя Григорук. ДРАМАТУРГІЯ – Ігор Павлюк. КРИТИКА – Василина Вовчанська, Богдан Мельничук, Ігор Фарина, Ніна Васильченко-Каверіна, Ігор Павлюк.

.

zolotapektoral № 4 (44) № 4 (44) 2018

Читати можна і тут: https://drive.google.com/file/d/1fJRBwJG8nEU2cn-v1N-RVDF4vNwpn-AQ/view

Післямова.

Колеги, друзі, приятелі, не судіть мене суворо за те, що я вчасно не анонсую на своєму сайті появу нових номерів журналу «Золота Пектораль», із запізненням надсилаю авторські примірники тощо. Повірте, я продовжую працювати не покладаючи рук над часописом і видавництвом. До речі, тепер «ЗП» (окремі номери) можна читати на нашому веб-сайті zolotapektoral.te.ua, в окремому «віконечку» (архів паперового видання), треба двічі клацнути лівою кнопкою мишки на одній із палітурок журналу.
Шкода, що доба має тільки 24 години і чинна влада, наразі йдеться про Тернопілля, ні морально, ні матеріально не підтримує ані видання якісних книг, ані літературно-мистецьких часописів і альманахів. Наприклад, якісь мізерні кошти (це десь зо сто тисяч гривень з «хвостиком» видавнича рада Тернопільських ОДА і обласної ради з року в рік виділяє на якісь незрозумілі прожекти). Часом хочеться дорікнути очільникам області: «Запхайте свої п’ять чи десять тисяч гривень щорічної «допомоги», зокрема, нашому виданню, глибоко в одне місце, вони погоди на гуманітарному фронті не зроблять. Але це тема, мабуть, іншої розмови. Вимушений сказати про це публічно, хоч і побіжно, бо віднедавна шириться думка серед тернопільських письменників, що журнал «Золота Пектораль» від якогось часу фінансується з обласного бюджету. Заявляю відповідально: фінансується журнал виключно за кошти головного редактора (меценатів, які були біля витоків видання, давно здуло вітром), мабуть, вже всерйоз і надовго. Але до труднощів нам не звикати.
Авторські примірники будуть надсилатися редакцією після 10 лютого. Телефони, електронна пошта головного редактора є на веб-сайті журналу “Золота Пектораль”. Звертайтеся!!! Будемо виправляти свої помилки, Сподіваюся на ваше розуміння і підтримку. Щиро – головний редактор журналу Володимир Погорецький.

One Response

  1. Тетяна Дігай

    Вітаю, Володю, з виходом чергового числа “Золотої пекторалі”.
    Велике спасибі за публікацію моїх рецензій. Хай щастить Твоєму часопису й надалі! З повагою Таня Дігай