Завтра, 15 лютого, о 13-й годині з нагоди відзначення 30-ї річниці від дня виведення військ з Афганістану біля пам’ятника воїнам-“афганцям” в Чорткові (вул. Копичинецька) відбудеться мітинг – реквієм.

Тридцять років минуло з того часу, коли останній солдат радянської армії покинув територію Афганістану. 15 лютого 1989 року закінчилася безглузда афганська війна, яка гіркими споминами закарбувалася у наших серцях.
Але минуле назавжди лишається з нами. Тому жодна війна не може бути забутою, навіть та, яку було засуджено суспільством. Рядові солдати воєн не починають – вони гинуть на цих війнах, виконуючи свій військовий обов’язок.
Афганська війна залишила багато проблем, зокрема проблему інвалідів, військовополонених, пошуку пропалих без вісті. Немає чим виправдати наші втрати в Афганістані. Нам ніколи не повернути дев’ятнадцяти-двадцятирічних солдатів, які завжди залишаться молодшими за своїх однолітків.
Час не владний загоїти душевні рани усіх людей, кого торкнулося чорне крило глибокого смутку, страхіття війни. Але спогади про цю жорстоку війну – це уроки для майбутніх поколінь.
Ми всі, що залишилися живими, повинні завжди пам’ятати тих, хто загинув в Афганістані. Це вони ціною власного життя рятували у боях своїх побратимів, вони рятували нас з вами.
Пам’ять про них у наших серцях житиме вічно.

Володимир Погорецький, учасник бойових дій в Афганістані, інвалід війни.