Нема сьогодні такої сили, яка б захистила нашу сучасницю від ударів долі, катаклізмів сьогодення. Їй можуть тільки порадити взяти «ноги в руки» і утікати…

“Біжи! — навздогін кричали ті, що вчора любили її. – Біжи, Еврідіко, біжи…» . І вона справді біжить – втікає від того найстрашнішого, що принесла з собою війна. Утікає від травм, спогадів, болю, страхів, сліз і страждань. Правда, утікаючи, можна прибігти до себе. І хоча поки що це втікання —здебільшого біг по колу, та є віра, що можна  повернутися туди, де найбільше залишили себе самих».

Така ідея новели «Біжи, Еврідіко!», що дає назву збірці Роксолани Жаркової, презентація якої відбулася у Львівській бібліотеці для юнацтва імені Романа Іваничука на Площі Ринок. 

Привітати молоду письменницю з новим літературним здобутком прийшли очільник Львівської письменницької організації Олесь Дяк, директорка бібліотеки Тетяна Пилипець, колеги по перу Олександр Гордон, Ліліана Косановська, Юрій Грешко, Леся Бернакевич, Людмила Пуляєва, Галина Іванова.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ