У Дніпровському Будинку мистецтв відбулася презентація нового історичного роману Володимира Кільченського (Гузенка) «Скарби Ненаситця» – героїчної оповіді боротьби за волю українців часів Івана Мазепи та Павла Полуботка. Ані війна, ані спека не завадила тим, хто шанує і цінує творчість Володимира Андрійовича, відвідати захід.

«Скарби Ненаситця» – пятий роман письменника, який досліджує історію України часів козаччини та Січей.

Колеги-письменники, члени Дніпропетровської обласної організації НСПУ, митці, співочий гурт «Січеславці» вітали автора з виходом нової книги, що побачила світ у видавництві «Український письменник» (Київ).

З вітальним словом виступив голова ДОО НСПУ Фідель Сухоніс. Із зацікавленням присутні слухали професійний відгук поета Анатолія Шкляра, який багато років працював літературним редактором, директором видавництв «Пороги», «Січ». Пан Анатолій відзначив глибокі історичні розвідки та самобутність письма, романтизм та майстерне зображення щонайменших деталей, притаманних колезі-автору.

В. Кільченський за основною професією – льотчик, командир літака та пілот 1-го класу. З дитинства захоплювався історією України, козаччиною, постатями українських гетьманів. Кому як не йому підкорювати нові творчі висоти!

Нова книга автора – його роздуми про долю рідної землі, людини, що боронить її та любить більше за життя.

Валентина Орлова