8 червня в c. Жуків відбулося урочисте відкриття новоствореного сучасного швейного підприємства ТОВ «Мануфактура». Цієї події жителі села чекали з нетерпінням. Ошатно прибране приміщення, музика духового оркестру та дзвінкий спів вихованців Жуківської музичної школи забезпечували урочистість святковій події. Юні артисти від імені жителів села дякували керівнику ТОВ «Мануфактура» Ігорю Гаркоту за те, що він повірив у людей, їхнє село.

У відкритті «Мануфактури» взяли участь голова Бережанської райдержадміністрації Ігор Гринкевич, голова районної ради Василь Білик, начальник відділу економічного розвитку РДА Володимир Урдейчук, директор районного центру зайнятості населення Богдан Дубінський, Жуківський сільський голова Василь Крамар, жителі села та сусідніх населених пунктів. У своєму виступі голова РДА Ігор Гринкевич зазначив: «Відрадно, що на Бережанщині відроджується легка промисловість. Відкриття цього підприємства – хороший приклад доброї співпраці бізнесу і влади. Ігор Богданович Гаркот є прикладом того, як можна працювати в Україні, створюючи робочі місця та сплачувати податки до бюджету». У підприємця в планах на перспективу – відкриття ще одного цеху в Бережанському районі (в с. Лапшин), тож зі свого боку І.Гринкевич пообіцяв максимальне сприяння й допомогу від влади.
Уродженець приміського села Гайок, випускник Бережанської СШ №1 Ігор Гаркот щиро подякував будівельникам, сантехнікам, механікам, електрикам, усім, хто доклав зусиль до реконструкції приміщення. За його словами, швейна фабрика – це, в першу чергу, люди, спеціалісти, завдяки яким працює обладнання, та висловив сподівання, що вдасться згуртувати працівників у єдиний колектив. «Люди – це найбільша цінність, і вони мають працювати на своїй рідній землі. Ми покажемо Європі, що можна працювати в Україні. Ми будемо працювати й підтримувати економічну міць нашої держави»,– підкреслив керівник фабрики.
Після урочистого перерізання стрічки найперше, що впало у вічі – якісне освітлення, високотехнологічне сучасне обладнання провідних брендів: швейні машинки із програмним забезпеченням, столи, праски з подачею пари й інше устаткування. Підприємство вже зробило значну суму інвестицій: проведено капітальний ремонт приміщення, влаштовано систему опалення на альтернативні види палива. Для працівників створені хороші побутові умови.
За добрим християнським звичаєм парох Жуківської церкви о. Ігор Сорокоум освятив швейний цех і в спільній молитві поблагословив керівника й працівників на добру справу, успішну працю.
Керівник ТОВ “Мануфактура” Ігор Гаркот ознайомив присутніх із процесом виробництва підприємства. Наразі швейна фабрика починає свій старт із 25 робочих місць. До кінця 2018 року заплановано розширитись до 70 робочих місць. Спеціалізація ТОВ «Мануфактура» – пошиття чоловічих сорочок. Конкурентну й стимулюючу до постійного зростання продуктивності праці заробітну плату заплановано встановити на рівні 10 тисяч гривень для працівника.
Запланований обсяг виробництва – 10 тисяч штук виробів на місяць. Продукція, що виготовлятиметься на фабриці, буде експортоорієнтованою. Зовнішньоекономічну діяльність проводитимуть із країнами ЄС: Польщею, Німеччиною, Швецією.

Тетяна Бідзіля.