Ніхто не заперечуватиме, що електронна книга – це зручно, практично. Однак вона не може дати те, що справжнє паперове видання, яке можна потримати в руках, погортати і яке так солодко пахне…

Тож невипадково львівських письменників зворушила презентація літературно-мистецького журналу “Золота пектораль”, що виходить у Чорткові на Тернопільщині. Тримаючи в руках ошатне видання, письменник Богдан Смоляк сказав, що є відчуття, наче доторкається до скіфського золота. Ще невідомо, що відчував археолог, коли, розкопавши курган, знайшов предивну жіночу прикрасу…  Видання справді – багаті, представлені багатьма рубриками.  Зазвичай найширше в них, що нам особливо приємно, висвітлена творчість львівських письменників, які  виступили перед колегами. А це – автори прози Віктор Палинський, Леся Бернакевич, Юрій Грешко, Степан Лепех, поезій – Лана Перлулайнен і Богдан Чепурко, критики – Богдан Дячишин.

Очільник Львівської письменницької організації Олесь Дяк подарував кожному автору примірник “Золотої пекторалі” та озвучив побажання головного редактора «Золотої пекторалі» Володимира Погорецького – не збавляти обертів у надсиланні свіжих матеріалів до наступних чисел журналу та долучати до цього молодших членів львівської письменницької організації. Бо одна справа – читати себе в інтернеті, а інша – на сторінках глянцевого видання! Недарма мовить народна мудрість “Гарна книга краще зіроньки світить”.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

2

3

4