22 липня у обласній бібліотеці для юнацтва ім. Є. Маланюка відбулася презентація поетичної книги Станіслава Новицького “Коріння дощу”. 


Збірка «Коріння дощу» – чергова спроба автором увіковічнити власну поетичну стихію. Збірка вийшла друком цьогоріч у київському видавництві “Український письменник” з передмовою літературознавствця Дмитра Дроздовського. 


Поезія Станіслава Новицького — це переважно філософська та інтимна лірика. Також у книзі зустрічаються громадянські та пейзажні мотиви. В основу поезій лягли поетичні емоції серця. Вірші поета – це рефлексійні та особистісні історії. 


Попри численний доробок, автор він усе ще йде до Слова, шукаючи в ньому початків того міцного коріння, тієї невикоріненості, що розростатиметься в єднанні любові із роз’ятреними ранами, правди із мудрою виваженістю на терезах його ліризму.


Зі словами привітань на заході виступили перший заступник голови Кіровоградської обласної ради Юрій Семенюк, письменники та друзі Станіслава Новицького: Віктор Шило, Василь Бондар, Петро Мельник та Анатолій Каретний.


Захід пройшов у атмосфері відкритості, дружньої розмови та поетичних відкриттів, адже на презентації збірки “Коріння дощу” читачі мали можливість почути вірші зі збірки та нові поезії автора, які лише плануються до друку