9 лютого працівники Вінницької міської централізованої бібліотечної системи стали учасниками творчої зустрічі з поетом Станіславом Новицьким з нагоди презентації його нової збірки «Передмовчання», що відбулась за ініціативи Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Отамановського.

Станіслав Новицький – автор семи поетичних книг, лавреат літературно-мистецької премії Пантелеймона Куліша. Його твори та статті надруковані у фахових журналах, літературно-критичних виданнях та часописах. Як видавець – втілює різні видавничі проекти, зокрема опікується альманахом «Сівач». Книга «Передмовчання» представлена у найпрестижнішій літературній серії сьогодення «Третє тисячоліття: українська поезія».

Спілкуючись із присутніми автор читав вірші, ділився творчими планами й задумами, розповів, що отримав пропозицію від Вадима Вітковського вступити до обласної організаціії НСПУ. Свої схвальні відгуки про творчість Станіслава висловили відомі письменники Валентина Сторожук, Віктор Крупка, Ірина Зелененька, що прийшли на літературну подію привітати й підтримати молодого митця.

Впевнені, що в Станіслава Новицького попереду ще багато цікавих зустрічей з читацькою авдиторією. Дякуємо автору за щирість у спілкуванні, вчинках, творчості та чітку позицію щодо утвердження й популяризації українського слова. Завдяки подарованим книгам, читачі міських книгозбірень матимуть можливість ознайомитись із поетичними збірками «Розуміння простору», «Крони дерев холодні», «Фронтальне скло», «Передмовчання».