Квіти, шампанське, подарунки, поцілунки — перші вісники весняного жіночого свята — 8 березня. А в столиці це свято відрізняється ще й великою концентрацією автомобілів на вулицях Києва, керованих жінками.

За традицією цього дня Київський Міський АвтоМотоКлуб (КМАМК, kmamk.com) проводить щорічний традиційний захід у центрі столиці України – Велике Жіноче Ралі, в якому змагаються тільки представниці прекрасної половини людства.

Охочих спробувати власні сили, перевірити своїх «залізних коней» й дістати порцію адреналіну чимало, тож заявок до офісу КМАМК надходить дуже багато. До постійних учасниць щороку додаються дебютантки. Ось і нині жіноча гонка претендує на те, щоб стати однією з найчисельніших у сезоні. Вже зараз попередню онлайн реєстрацію пройшли понад 80 учасниць з Києва, Борисполя, Бучі, Харкова, Дніпра та Запоріжжя. І це ще не межа, адже реєстрація екіпажів автоледі триває до 7 березня 2022 року включно! Саме у цей день дівчата отримають стартові номери, пройдуть адміністративну та технічну перевірку.

А тепер більш докладно про Велике Жіноче Ралі 2022.

У змаганні можуть брати участь виключно жіночі екіпажі (пілот та штурман), а рух автоледі проходить за маршрутом – Легендою та тільки в рамках Правил Дорожнього руху України. Легенду кожен екіпаж отримує у день змагання, 8 березня, за деякий час до старту.

Автомобілі учасниць поділяються на класи:
– N 1 – до 1400 см.куб.;
– N 2 – до 1800 см.куб.;
– N 3 – понад 1800 см.куб.;
– E – електромобілі;
– SPORT — залік для екіпажів в яких щонайменше один з членів екіпажу брав участь в трофеях, кубках, чемпіонатах з автомобільного спорту;
– ПЕРШИЙ СТАРТ – залік для екіпажів в яких обидві учасниці (пілот/штурман) беруть участь в автоспортивних змаганнях вперше.
Також передбачено залік в абсолютному заліку для всіх учасниць, крім екіпажів класу SPORT, а до автомобілів з наддувом застосовується коефіцієнт 1,7.
Нічого «нахіміченого» і «прокачаного». Головна ідеологія — безпека дорожнього руху і гарний настрій.

Велике Жіноче Ралі за багато років проведення перегонів (а це вже понад 20 років!) стало місцем, яке привертає значну увагу киян і гостей столиці. Багато хто приходить подивитись змагання вже традиційно, багато перехожих просто стають свідками цікавих подій. Очевидно, найцікавіше – це слалом (або швидкісне маневрування), де учасниці демонструють свої вміння керування автомобілем на спеціальному майданчику.

Водночас, важлива складова змагання, проїхати за маршрутом гонки вулицями Києва і виконати додаткові завдання, переважно секретні, тобто невідомі до початку перегонів.

Провести жіноче свято небуденно і екстремально прагне усе більше панянок з усієї країни. Якщо ви бажаєте спробувати щось абсолютно нове та кардинально змінити традиційний формат 8 березня, тоді запрошуйте подруг і беріть участь у Великому Жіночому Ралі 2022. Організатор перегонів – Київський Міський АвтоМотоКлуб забезпечить вам вибухову суміш емоцій та драйву!

Побачили себе у складі учасниць? Вітаємо! Ще трохи і ви дізнаєтесь більше інфи щодо семінару для новачків, таймінгу урочистого відкриття змагання та старту вашого автомобіля. На зустрічах ви також маєте нагоду познайомитись з постійними екіпажами Великого Жіночого Ралі, які будуть раді поділитися своїми досвідом.

З повагою, Президент КМАМК
Сергій Малик