Під такою назвою в Обласному літературно-меморіальному музеї Юліуша Словацького у Кременці відкрилася персональна виставка креативної художниці Тетяни Балбус. У відкритті взяли участь представники мистецького гурту «Палітра», культурних і природоохоронних установ міста, студенти, шанувальники творчості.

Є між нами відчайдухи,

Яким коряться всі духи:

І дерев, і різних квітів,

Всього, що існує в світі.

Є між нами люди дива,

У яких душа правдива,

Повна сонця і натхнення.

Їхня творчість – це знамення, –

все це про заслуженого майстра народної творчості, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, викладача образотворчого мистецтва Кременецького обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Т. Шевченка, очільницю жіночого мистецького гурту «Палітра» Тетяну Анатоліїївну Балбус.

Справді, її творчість – це щось особливе, осонцено-прекрасне, космічно-глибинне. Тут наша Україна з її віковічною вродою: від дівочої коси – до духів природи. Полотна Тетяни Балбус – одухотворені, притягально живильні.

«Дари природи», «В пошуках квітки папороті», «Українські віночки», «Дівоча коса» – ці серії робіт витворюють часовісь нашого буття, спонукають заглибитися в пракорені і замислитися над одвічним і вічним.

Хочете доторкнутися до чарівного світу мистецтва, його таїни і зцілюючої сили – завітайте на виставку Тетяни Балбус. Там і «Духи дерев», і наше сонячно глибинне минуле і майбутнє.

Юлія БОНДЮЧНА

IMG_20230309_150557