1 березня 2017 року о 18.30 в Національному центрі театрального мистецтва імені Леся Курбаса (вул. Володимирська, 23-В) відбудеться церемонія вручення нагород лауреатам Літературних підсумків року «Глиняний кіт».

Буде оголошено 25 лауреатів у різних номінаціях, серед яких – найкращі дебюти в поезії і прозі, книжки оповідань, романів, п’єс, історичних досліджень, антологій, перекладів і творів для дітей. П’ять дипломів і глиняних котів буде вручено за книжки про російсько-українську війну на Донбасі. Серед них – вірші і романи про війну, політологічні та історичні дослідження, в яких аналізуються історичні причини політичного і військового конфлікту між Україною і Росією.
Організатори – Інститут літератури НАН України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний музей України та Київська організація Національної спілки письменників України. Експертами підсумків буде київська професура, письменники і літературні критики.
Церемонія вручення нагород відбудеться, як динамічне інтелектуальне видовище, під час якого буде зроблено професійний аналіз національного книжкового ринку.
Запрошуються представники ЗМІ, письменники, літературні критики, всі, хто цікавиться сучасною літературою. Для ЗМІ вхід без акредитації.

Оргкомітет
(095) 459-81-17