Хоча конкурс дитячих творів проводиться упродовж п’яти літ, але цьогорічне читання творів, як зізналася одна з учасниць журі Леся Бернакевич, запам’яталося особливо: нерідко під завивання сирен, в укритті, зі смартфоном в одній руці та з ручкою й блокнотом для поміток – у другій.

 І ось нарешті до Дня святого Миколая у Львівській письменницькій організації було нагороджено переможців і учасників Всеукраїнського літературного конкурсу учнівської молоді “У римах світлих оживає слово” – учнів Львівської академічної гімназії при Національному Університеті “Львівська політехніка”.

Голова журі конкурсу, засновниця проєкту, письменниця Наталія Калиновська вручила Грамоту за плідну співпрацю педагогу-організатору Наталії  Петровській. Також грамотами відзначено членів журі конкурсу: письменницю-романістку Лесю Бернакевич, Валентину Семеняк, журналіста Миколу Сенейка, поетесу Ліліану Косановську, Ігоря Маршалка, Тамілу Чупак. Висловлено подяку за співпрацю і сприяння у проведенні конкурсу очільниці літературної платформи “Кабінет молодого автора” НСПУ Юлі Бережко-Камінській; незалежному експерту конкурсу Ганні Москаленко. Завідувачка «Бібліотеки на Городоцькій» Надія Яворська вручила Наталії Калиновській Грамоту за професійну організацію і проведення конкурсу. Вона відзначила ефективну роботу керівниці проєкту і розповіла присутнім про нові етапи його розвитку.

 На урочисте зібрання були запрошені доброчинці: енергетик, член НСЖУ Юрій Кархут, доцент кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Львівської політехніки Віктор Голомовзий, голова профспілки ДП “ЛДАРЗ” Валентин Жуковецький, яких відзначено Подяками за спонсорську підтримку конкурсу, зокрема, за вихід у світ колективної збірки “Голос війни. Літературний фронт “. Упорядниця збірки Наталія Калиновська висловила Подяку видавчині з Хмельницька Лілії Стасюк за плідну співпрацю, адже далеко не кожне видавництво під час повномасштабної війни випускає оперативно книги. На прохання очільника Львівської письменницької організації Олеся Дяка захід урочисто відкрила письменниця Леся Бернакевич – відповідальна секретарка Спілки, член журі конкурсу.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ