На початку року Дніпропетровська обласна організація НСПУ та щомісячник «Бористен» традиційно проводять імпрезу – віншують володарів Відзнаки імені О. Гончара за результатами року, що минув.

Захід – також традиційно – було проведено на базі НТУ «Дніпровська політехніка» за участі письменників, студентів і наукових співробітників кафедри філології та мовної комунікації (ФМК). Модерувала імпрезу завідувачка ФМК Світлана Ігнатьєва, яка задала тон невимушеної піднесеності, що панував протягом усього заходу.

Впродовж 19 років учасниками конкурсу ставали письменники, журналісти, науковці та громадські активісти. Цього річ володарями традиційної щорічної відзнаки стали: Віра Боднарук та Володимир Могучий зі США, Ірина Ващук з Канади; Олена Молошна, Василь Колодій, Ірина Цюпʼяк, представники ГО «Офіс на Банковій» (Україна) і член НСПУ, наш колега Євген Безус.

Особливо прикметно й зворушливо, що цьогоріч серед лауреатів – професорка НТУ «Дніпровська політехніка» Ірина Цюпʼяк та колишній студент НТУ Рашид Тагієв, представник ГО «Офіс на Банковій».

Присутність серед нагороджених капелана Василя Колодія та письменника Євгена Безуса надала зібранню особливої духовності.

Побажання подальших успіхів відзначені отримали від заслуженого журналіста України, відомого краєзнавця, члена НСПУ Миколи Чабана.

Приєднуємось до його вітань володарів Відзнаки і бажаємо їм всього найкращого!

Пресслужба ДОО НСПУ