27 серпня 120 курсантів Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова урочисто присягнули на вірність українському народові. Серед цьогорічних першокурсників – і випускниці Новодністровської ЗОШ ІІ–ІІІ ст. Іванна Бескримняк та Олена Павленко. Підтримати майбутніх офіцерів Збройних сил України прийшли рідні та близькі.

Урочистості, як і завжди, були піднесено-хвилюючим, позаяк кожен розумів, у які нелегкі для країни часи їхні діти обрали шлях військових. Пишаємось, що увагу присутніх теле- і радіожурналістів привернула саме наші дівчата, а тієї ж днини у відеоматеріалі про цю подію Іванка єдина з усіх першокурсників читала повний текст присяги.
Слухаючи начальника військового інституту Олександра Левченка, котрий наголошував, що головне завдання Житомирського військового інституту – підготувати офіцерів-фахівців, які гідно виконуватимуть обов’язок військовослужбовця ЗСУ, упевнена, що кожен із батьків та рідних, затамувавши подих, додавав: «Дай, Боже, аби свій фах ці діти здобували у мирі й спокої радної землі, а майбутні зірки на їхніх погонах сяяли лише під мирним небом України!»

Із Житомира – Інна ГОНЧАР
На фото: курсанти Іванна Бескримняк та Олена Павленко