Постійного автора «Свободи», а донедавна впродовж багатьох років власного кореспондента нашої газети в Шумському, Кременецькому і Лановецькому районах Ігоря Фарину щиро вітаємо з кількома новими нагородами. Талановитий письменник та літературознавець став у середині жовтня лауреатом Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені поета Василя Юхимовича (м. Коростень, Житомирська область) — за роман «Любов у негоду» (раніше цей твір, дія котрого відбувається і в нашій місцевості, відзначений на Всеукраїнському конкурсі прози «Крилатий лев» (м. Львів).

А через кілька днів Ігор Фарина отримав ще одну приємну звістку із Житомирщини: у м. Малин підбито підсумки Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «На Василя» пам’яті письменника і народознавця Василя Скуратівського. Наш земляк відзначений одразу двома преміями — першою в номінації «Публіцистика» і другою в номінації «Поезія».

Нині Ігор Фарина готує до друку дві книги своїх вибраних рецензій на книги сучасних літераторів з усієї України — «Візії» і «Наближення». Окремі з них були надруковані й у «Свободі» та викликали схвальні відгуки читачів за глибину літературознавчого аналізу, оригінальну форму подачі розмислів над тією чи іншою книгою. Наш земляк нині по праву належить до найпродуктивніших і найавторитетніших рецензентів країни. Літератори чи не щодня надсилають йому книги з проханням відгукнутися на них, а публікації І. Фарини бачимо на сторінках «Літературного Тернополя», «Золотої Пекторалі» (м. Чортків), «Буковинського журналу» (м. Чернівці), «Перевалу» (м. Івано-Франківськ), «Харків Lit», «Літературного Чернігова», «Дуклі» (Словаччина) та інших журналів, на популярних сайтах «Буквоїд», «Літературний форум», у «Літературній Україні» та «Українській літературній газеті»… Цей перелік можна продовжувати. Тож наснаги Тобі, мудрий друже, до нових творінь!

Богдан МЕЛЬНИЧУК,

головний редактор журналу «Літературний Тернопіль».