По всій Німеччині проходять акції під гаслом «Ніколи більше – тепер час діяти!». Такий мітинг відбувся біля Ратуші Гайльбронну. Жителі міста показали, що вони солідарні із сотнями тисяч німців, які виступили проти фашистської партії «Альтернатива для Німеччини». Які говорять: біженці повинні бути депортованими з Німеччини або, кажучи нацистською мовою, «ремігрувати».


На ринковій площі були присутні люди різних національностей, які виступають проти фашистських поглядів. Мітинг відкрив Стефан Райнер, від партії зелених та голова мережі, які складаються з 12 лівих організацій, – «Проти правих».
Під час мітингу виступали ті, хто палко підтримує демократію: мер міста Гаррі Мергель, виступив проти правих сил. В Гайльбронні живуть 150 національностей. Уряд добре працює, щоб всі вони жили в мирі, співпрацювали. Ніколи не можна допускати, щоб у Німеччині права сила знову взяла верх, бо вона руйнує демократичний лад.
Виступаючі від різних профспілок підкреслювали, що Німеччина потребує людей різних спеціальностей, які представляють біженці з різних країн. Це такі як вихователі дитячих садочків, вчителі, медсестри, лікарі, водії, ремісники.
Неодноразово звучали заклики, які скандували всі присутні «За демократію, проти фашизму», «Проти дискримінації», «Проти антисемітизму»
Українська громада також долучилася до мітингувальників, яку було помітно завдяки символіці – жовто-блакитних прапорів, транспарантів, гасел. Були рухомі думкою, що ми не вдома, але Німеччина стала для нас другою, хоч тимчасовою, але домівкою. Разом з німцями вийшли на вулицю підтримувати демократію, протистояти нацизмові та фашизмові, та партіям, хочуть «почистити» Німеччину від іноземців! Це теж наш обовʼязок підтримати німців – нас стосується це безпосередньо! Ми хочемо щоб німці і надалі підтримали нас та Україну. Ми мали гасла «Свобода для України, демократія у всьому світі!», «Мир для України проти путінського терору – 45 мільйонів українців».


Віра Марущак, письменниця, журналістка