Асоціація художників Гайльбронну представила виставку 10 художників з України під назвою «Мистецтво – це дім».

Ліна Костенко, Дмитро Кремінь до цих імен не потрібно якихось особливих з’ясовувань. Класики української літератури привернули увагу видатного художника з Миколаєва Володимира Бахтова, який з ентузіазмом взявся оформляти книжки Ліни Костенко “Скіфській одіссеї”, Дмитра Кременя “Елегія троянського вина”.

Цей рік в Україні оголошено роком вшанування пам’яті видатного письменника, Шевченківського лауреата, якому б 23 серпня 2023 року мало виповнитися 70 років. Але Дмитро Кремінь занадто рано пішов за межу.

Про це хотіла розповідати на виставці, представляючи творчість свого земляка Володимира Бахтова, учасника і переможця конкурсів обласних, республіканських, всесоюзних, міжнародних виставок. Твори експонувалися у ВільнюсіПарижіЧикаго, містах Канади та неодноразово у Німеччині. І цього разу сам автор картин, разом з дружиною художницею Тетяною, представляли на цій виставці свої роботи поряд із земляками – талановитими митцями пензля з різних регіонів України.

Відкрилась виставка під пісні німецькою та українською мовами у виконанні жіночого гурту «Тайга тигр». Вітання було від Аґнес Крістнер,  мера Гайльбронну з питань культури.

Гості, серед яких був професор Майкл Зеух, оглянули виставку, де українські художники показали свою не скуту уяву, вільно у метафоричному баченні показали не лише минуле, а й сьогодення. Особливою сторінкою виставки є війна, яка відбита у відкритих дитячих очах,  у жіночих та чоловічих емоціях. Присутніх вразила різноманітна техніка виконання малюнків. Тут українським митцям немає рівних.

Виставка працюватиме протягом місяця, що дасть змогу не лише ознайомитись з роботами, а й придбати їх.

Дбаючи про розширення міжнародних горизонтів, водночас втілюється у життя культура і культурницька дипломатія.

 Віра Марущак,

голова  Миколаївської обласної організації НСПУ

IMG-2023

202

202305