Питання вирівнювання ціни на газ – це не вимога Європи, це вимога нашого сьогодення. Якщо ми хочемо жити по-європейськи з такими зарплатами та рівнем життя, то давайте будемо їхніми методами йти до економіки і самого життя. Про це заявив народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Олег Барна на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Люди не хочуть економити, даючи можливість цим самим заробити аферистам енергоринку. Ці бюджетні кошти розкрадалися через фірми, що були нав’язані на законних підставах та умовах за попередньої влади. Тарифи повинні бути високі, узаконені та виправдані. Малозабезпечені люди повинні отримувати цільову допомогу від держави, але не у вигляді субсидій, а виключно в грошовій формі, адже коли людина отримує гроші – вона зацікавлена економити», – сказав Олег Барна.

За його словами, повинна бути тотальна державна програма енергозбереження, де держава візьме на свої плечі допомогу людям – утеплення будинків, заміна вікон, перехід на інші альтернативні чи енергозберігаючі системи опалення і котли із коефіцієнтом корисної дії із 40 до 95 і більше. «Зараз ми просимо, щоб давали безвідсоткові кредити і на довший період на утеплення будинків. Якщо ми хочемо жити в Європі, ми повинні користуватися тими ж методами, а не колгоспними, що залишилися від пострадянської системи. Апеляція про низькі тарифи, означає, що люди не будуть економити газ, а будуть все більше спалювати. Це призведе до збільшення закупівлі газу в країни-агресора Росії, а, отже, ті люди фактично лобіюють інтереси Росії», – наголосив народний депутат.

«Потрібно навести порядок в фінансово-економічній сфері, особливо в банківській сфері, так як в нас існує не банківська, а лихварська система, і тому треба націоналізувати банки, а їх майно повністю конфіскувати в дохід держави і для повернення вкладникам. Необхідно стабілізувати макроекономіку, і перші кроки Уряду в розвитку малого і середнього бізнесу необхідно підтримувати. Було прийнято ряд Президентських законопроектів щодо деолігархізації, наводиться порядок енергоринку, їх треба втілити в життя – це питання про ринок газу, про акціонерні товариства, про енергетику», – зазначив політик.