Російський режим утримує Надію з метою повного шантажу, його мета використати її для найбільш вигідних геополітичних цілей.Росіяни відверто бояться погіршення стану здоров’я Надії Савченко. ФСБ-шний режим Путіна – це спадщина від Сталінського режиму. Про це заявив народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Олег Барна в ефірі телеканалу «112.Україна». 

«Якщо ситуація з Савченко призведе до негативних наслідків, це буде  катастрофою для самого Путіна. Тому він готовий діяти будь-якими цинічними, лукавими, брехливими, підлими, підступними шляхами, щоби навіть таким обманом, ніби то від Президента України, її просять припинити голодування», – зазначив народний депутат Олег Барна.

«Президент готовий на будь-які умови задля визволення Надії Савченко, але цинізм Путіна полягає в тому, що він використовує Надію як засіб шантажу і хоче змусити світ припинити застосування санкцій. Я гадаю, що світова спільнота повинна поступити більш жорстко, і сказати, що перемовин з терористами бути не може, а саме Путін і є терорист. Всі вже зрозуміли, що путінський режим не виконує ні міжнародні домовленості (Будапештський меморандум, Мінські угоди, норми Міжнародного гуманітарного права) щодо поведінки із військовополоненими та їх обміном. Передбачити дії Путіна дуже важко, але ми повинні готуватися до будь-яких його неадекватних та аморальних вчинків в подальшому. Україна навряд чи сама здатна вплинути на діяльність Путіна чи звільнення Савченко, але саме економічний, дипломатичний, політичний тиск Євросоюзу, Америки і світової спільноти разом з Україною дасть ефективний результат з цього приводу. Повинна бути не просто економічна блокада стосовно окупованих територій Росією, а повна блокада, і це стане одним із економічних чинників, що загострить економічну кризу Росії та доведе до її знекровлення та поступливості», – сказав Барна.