На стадіоні в місті Чортків відбувся ІІ етап спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва “Олімпійське лелеченя”. Помірятися знаннями, фізичною підготовкою та креативністю зібрались команди Копичинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Теребовлянської  ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, а також минулорічні чемпіони — представники Чортківської гімназії імені Маркіяна Шашкевича.

На урочисте відкриття змагань завітали заступник міського голови Чорткова Олег Недокус, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Чортківської РДА Олег Галущак, перший заступник голови Тернопільського обласного відділення НОК України Віталій Ігнатенко, майстер спорту України з легкої атлетики, стипендіат відділення Іван Панасюк.

Команди розпочали з представлення своїх навчальних закладів, всі показали себе з найкращої сторони, але найкраще виступила команда Чортківської гімназії.

Спортивна частина змагань відбувалась навколо стадіону, і всі команди виступили зі рівними результатами, адже кожен учасник відповідав за свій етап і сумлінно його виконував.

Завершальним видом турніру була вікторина “Знавець олімпійського спорту”, у якій участь бере вся команда. Найкращі знання продемонструвала команда з міста Чорткова, яка залишила позаду своїх опонентів.

В результаті, за підсумком усіх трьох турів переможцем знову стала команда Чортківської гімназії імені Маркіяна Шашкевича, яка отримала комплект спортивної форми та сувенірну атрибутику від Національного Олімпійського комітету України. Друге місце посіла команда Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, третій результат у команди Копичинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Усі учасники команд отримали нагородну та сувенірну атрибутику з логотипом НОКу.

Додамо, що перед початком змагань перший заступник голови Тернопільського обласного відділення НОКу Віталій Ігнатенко відвідав Чортківську ДЮСШ, яку очолює Василь Градовий. Було дуже приємно подивитися на суттєві зміни в оновленні спортивної школи. Колеги обмінялись думками та домовилися про загальну підтримку школи та її підопічних.

sports.te