Упродовж 2020 року військовослужбовці військової частини А 3200 м. Бережани  виконували завдання в зоні проведення Операції об’єднаних сил та в пункті постійної дислокації. 22 лютого 2020 року особовий склад частини повернувся з виконання бойових завдань із забезпечення проведення операції об’єднаних сил на території Донецької і Луганської областей у м. Часів Яр Донецької області. У ході повсякденної діяльності виконувалися завдання з переобладнання техніки та засобів зв’язку новітніми зразками. Протягом 2020 року силами особового складу частини переобладнано 6 одиниць техніки і 134 одиниці новітніх засобів зв’язку видано у війська.

Окрім того, важлива увага приділялась удосконаленню системи охорони й оборони об’єктів військової частини, боротьби з безпілотними літальними апаратами. Проведено заняття з особовим складом антитерористичного підрозділу на випадок загрози здійснення терористичного акту та заняття з особовим складом частини із порядку здійснення маскування техніки. Особлива увага приділялась індивідуальній підготовці кожного військовослужбовця. Упродовж року систематично проводилися заняття з вогневої й фізичної підготовки.

Приємно відзначити, що, перебуваючи на будь-якій ділянці, особовий склад частини сумлінно й чесно виконував свій військовий обов’язок. Свідченням цього є неодноразові позитивні відгуки та заохочення особового складу від Головнокомандувача Збройних сил України, командувача військ зв’язку та кібербезпеки Збройних сил України.

Вітаючи військовослужбовців, працівників ЗСУ та ветеранів із Днем Збройних сил України, начальник Бережанського гарнізону, полковник Роман Шилов побажав усім міцного здоров’я, щастя та злагоди в родинах, успішної служби, мирного неба над Україною! Він зокрема зазначив: це свято є особливо знаковим для всього суспільства, адже українці відстоюють своє право на незалежність і територіальну цілісність зі зброєю в руках. Кожного дня ми повною мірою усвідомлюємо ціну суверенітету. Велика шана військовослужбовцям та працівникам ЗСУ, які у всіх підрозділах забезпечують обороноздатність України, а також нашим шановним ветеранам. Особлива вдячність тим, хто захищає від підступного агресора східні рубежі держави.

Відзначення Дня Збройних сил України – це й данина пам’яті полеглих Героїв, які на ратному полі віддали життя за рідну землю. Нині переживаємо нелегкі часи. Віримо, що Українська армія буде й надалі залишатися національною гордістю, гарантом безпеки нашої держави.

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

1