15 лютого з нагоди відзначення 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан у Бережанах відбулася зустріч з учасниками бойових дій в Афганістані.

У великому залі засідань районної ради до своїх побратимів, учасників війни в Афганістані звернувся голова районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимир Романюк. До учасників бойових дій звернулися голова райдержадміністрації Ігор Гринкевич, голова районної ради Василь Білик, заступник міського голови Олег Захарків, військовий комісар Бережанського об’єднаного міського військового комісаріату, підполковник Богдан Мороз. Вони побажали воїнам-«афганцям» та їхнім родинам здоров’я, благополуччя, щастя, миру і добра та подякували за мужність і героїзм.
Голова РДА, зокрема сказав: «Ваш досвід, високі моральні якості, активна громадянська позиція, професіоналізм й сьогодні прислужилися українській землі. Багато ваших побратимів одними з перших пішли на Майдан, стали на захист нашої держави на сході України, і сьогодні перебувають на передовій. Схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув, та із вдячністю звертаємося до тих, хто живе поряд». Керівники району та міста вручили «афганцям» нагороди – медалі «Честь. Мужність. Пам’ять».
Учасники зустрічі окреслили низку питань, з якими часто стикаються. Йшлося про зубопротезування, медичне обслуговування, забезпечення ліками тощо. Відповідні роз’яснення надали головний лікар ЦРКЛ Василь Вридник та завідувач аптеки №6 Олег Лапунька.
На завершення учасники художньої самодіяльності районного будинку культури подарували чудовий концерт. Хорошим доповненням до цього була літературно-художня виставка, організована районною бібліотекою, «Чужиною забрані долі».
Того ж дня воїни-«афганці» відвідали батьків загиблого учасника бойових дій в Афганістані Віталія Чорного – Світлану й Тараса Чорних, вручили їм грошову допомогу, помолилися біля пам’ятника на могилі полеглого Віталія Чорного – одного з мужніх воїнів із довгого списку жертв чужої жорстокої війни і згадали сумні й трагічні події 30-річної давності…

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

.

etr

rut

teg

leu

rop