Владоможці у Чортківському районі за всі роки української незалежності завжди були байдужими до культурно-просвітницьких та мистецьких прожектів.

Ідеологія чортківських владців була і залишається, на жаль, формалізованою та приземленою – обрядове дійство, пустопорожня балаканина помножена на козацькі панталони і вицвілі вишиванки, злива згуків, гульків і гульбищ… не більше, так здається, і не ширше. Для окремих «новозавітніх чудотворців», наразі прізвищ не озвучуємо, культура завжди була лише джерелом піару, власного збагачення, корупційних схем, відкатів і проколів… За такі слова можете нас, теперішні і колишні урядники, осуджувати, але обіцяємо вам на майбутнє, яко ті, що часом топчуть ряст до журналістських залаштунків, спокій тільки на «горошину».
Це суцільний жах – Чортків сьогодні, у ХХІ столітті, не має ні телебачення, ні радіомовлення, ні кінотеатру, ні мистецького центру… Все розбазарили попередники Володимира Шматька, сущого нині міського голови. До речі, візитівкою Чорткова – наразі ще залишається базар у центрі міста, на якому працюють переважно люди із сіл нашого району. Передбачаємо, що це питання скоро буде унормоване міською владою. Хто з базарників не захоче притримуватися загальних (цивілізаційних!) правил, матиме шанс гендлювати у місцях своєї постійної прописки. Пора настала найвища, щоб нарешті закрити це проблемне питання. До Чорткова мають тягнутися туристи, щоб насолоджуватися архітектурою минулих століть, а не вервиця «целофанових сумок», «кравчучок» і «кучмовозів».
Незайманим, так здається нам, у Чорткові ще залишився краєзнавчий музей, який потрібно реформувати. В цьогочассі управління культури, релігії та туризму Чортківської міської ради повторно оголосила конкурс на заміщення вакантної посади – директора Чортківського міського комунального краєзнавчого музею. Сподіваємось, що цю посаду все-таки найближчим часом займе молода, енергійна, креативна людина. А «Золота Пектораль», як ми вже не раз заявляли, буде допомагати новому керівникові розбудовувати музейне господарство, досліджувати історію рідного краю, пропагувати його духовно-культурні цінності.

А тепер головне:
Вимоги до претендента на посаду:
а) громадянство України;
б) володіння державною мовою;
в) освіта вища, відповідного професійного спрямування;
г) досвід роботи на керівних посадах в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності не менше трьох років;
Документи для участі у конкурсі подаються особисто упродовж 30 днів (часу для роздумів не залишилось!) з 23 січня до 22 лютого 2019 року, за адресою: м. Чортків, Тернопільська область, вул. Шевченка, 21.
Для більш детальної інформації звертатись в управління культури, релігії та туризму Чортківської міської ради, кабінет № 15, за телефоном:(03552) 2-38-37.