Ігор Павлюк – автор більш ніж 40 виданих книжок. І кожна з них – то окрема перлина, в яку вкладено душу і величезний життєвий досвід. «Паломник» – одне з таких видань. Це роман у віршах, які вражають насиченістю Образів та глибинним змістом.

Те, чого хотілося б поціновувачам таланта Ігоря Павлюка
Коли надзвичайний Поет пише вірші, що западають у душу і викликають цілий вир емоцій – у нього обов’язково є поціновувачі. Для них важливо знати усе про їхнього обраного генія: чим він дихає, як жив, які має ідеали, до чого прагне.
Не кожен може зустрітися з Майстром Слова особисто. Але є спосіб, що допомагає наче підгледіти у замкову щілину за життям талановитого сучасника. Це перечитування творів поета. Адже саме в них відбивається «битіє» з усіма його труднощами, тривогами і краплинами щастя.

Про поезію
Кожен твір – частково чи повністю автобіографічний. Поет ніколи не пише про те, що його не хвилює і не зачіпає особисто. Письменники – це особлива каста людей, які можуть собі дозволити бути вільними у своїх думках щодо навіть усталених норм. Це виходить за загальноприйняті межі. І не всі із цим хочуть миритися.
Поети міцні всередині. Вони можуть співчувати рослинному і тваринному світові, прощати ворогів і вірити в Бога. Вони можуть сидіти кілька днів на хлібові і воді, і при цьому не продаватися за шматок сала. Чекати шансу, щоб диригувати емоціями всього людства, граючи на струнах Всесвіту – притаманна їм риса. Але не усім. Лише Обраним. Таким, як Ігор Павлюк.

Кому варто перечитати твір?
Роман варто перечитати тим, хто має поетичний смак і прагне високоякісної поезії. Слова на папері, писані Майстром, – це дивовижна Музика, що лягає прямо на серце. Це своєрідний стиль, за яким легко упізнати болі саме Ігоря Павлюка. Чому саме болі? Бо у щасті душа мовчить і хоче благоденства. А ось коли вона болить – тоді і викристалізовується все оте, що чаїлося у її глибинах: і безмежний сум за померлими близькими людьми, і божевільні ночі кохання, і прийняття Вселенських Істин.
Рекомендую Вам обов’язково перечитати роман «Паломник»! Просто для насолоди. Присвятіть частину свого вихідного дня лікам для Душі – і вона вам віддячить очищенням і всепрощенням! Такі шедеври, як названий твір, мають високу ціну. Тут кожне слово має свою вагу і знаходиться на своєму місці. Тут плаче Душа Великого Поета – розхристана, пристрасна і печальна. Вона прагне Висоти, і одержує цей Небесний Дар через римовані рядочки…

Ольга Клюєва