10 квітня у конференц-залі у Бережанського агротехнічного інституту під гаслом «Щаслива родина – міцна Україна!» відбувся Регіональний форум сім’ї Тернопілля. Організатори – Сімейний рух Тернопільщини, управління сім’ї та молоді ОДА та міська рада.

Мета Форуму презентація Програми дій, спрямованої на покращення стану інституції сім’ї (зменшення кількості розлучень та підвищення якості батьківства), вироблення стратегії протистояння актуальним загрозам українській сім’ї.
Захід пройшов за участі священнослужителів християнських церков різних конфесій, доктора філософії, експерта з питань сімейної політики та сімейних відносин, голови оргкомітету Всеукраїнського форуму сім’ї Адріяна Буковинського, голови облдержадміністрації Степана Барни, голови РДА Ігоря Гринкевича, голови районної ради Василя Білика, його заступника Романа Висоцького, міського голови Володимира Музички, його заступника Олега Захарківа, представників багатьох установ, організацій, науковців, педагогів, лікарів, багатодітних родин району. У рамках Форуму відбулася церемонія реєстрації шлюбу, яку провів районний відділ Державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в області.
У вітальному слові голова облдержадміністрації Степан Барна зазначив: невипадково 2019 рік на Тернопільщині оголошено Роком сім’ї, адже родина – основний інститут українського суспільства. Форуми сім’ї будуть проведені у кожному районі Тернопільської області. За багато років тематика сім’ї піднімається на обласному рівні. Започаткована така форма спілкування, як “Молитовні сніданки” за участі духовенства усіх церков і конфесій. Зараз реалізовується стратегія відповідно до ініціативи президента України Петра Порошенка про підтримку багатодітних сімей.
До програми заходу, окрім змістовних доповідей та дискусій, входили також перегляд відеофільму, художні номери у виконанні народного аматорського жіночого камерного хору «Глорія», зразкової вокальної музичної студії «Крок», солістки Богдани Борецької. Присутні мали можливість оглянути тематичні виставки – «Вишивка – важливий атрибут української сім’ї» краєзнавчого музею та «Родина – від батька до сина художньої школи мистецтв.
Учасники Форуму прийняли відповідну резолюцію. Сімейна політика нині є ключовою складовою стратегії національної безпеки України. Захист інституту сім’ї повинен стати пріоритетним у державній політиці та національній стратегії й будуватися на засадах суспільної моралі, традиційних для України християнських цінностях.

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

.

DSCN0851