Про мистецтво в родині, його цілющу силу, генетичну спорідненість вперше на Тернопіллі вдалось не тільки поговорити. Родинний бал «Українська родина – зернинка народу»,  проведений в Заводській об’єднаній територіальній громаді, зумів з’єднати не лише талановитих людей, а й справжні мистецькі родини, прикипілі усім серцем до власного вкраїнського єства.

За підтримки місцевого й районного відділу культури, національностей і релігій, приурочене свято Дню Матері та Міжнародному Дню сім’ї, стало першоетапом всеукраїнського фестивалю.
На сцені Заводського Будинку культури виступили найкращі мистецькі родини району, для котрих Слово, Мелодія, Пісня апріорі стали головною цінністю в житті. Свою творчість представили: сім’я Павлінських з Давидківців, сім’я Капій з Улашківців, родина Шеремет із Джурина, родина Запухляків з Ягільниці, родина Папушак, Дембіцьких, Грицькових, Майдаників з Чорткова. Особливим суцвіттям родинних виступів заяснів дуетний піснеспів дочки і батька – Ірини та Василя Хлистун з м. Тернополя. Відтак, за словами керівника гуманітарного відділу Стечишина І. С., участь у святі взяло більше 20-ти родин, учасники і гості, що стали свідками зародження нового культурного дійства не тільки в районі, але й області.
«Старались залучити максимум підрозділів не тільки Заводської селищної ради, Заводської школи естетичного виховання, а й всі музичні школи району, творчі мистецькі родини» – зізнається співорганізатор. Правда, зазначає, що владні представники району, області не виявили жодного бажання бути присутніми на першому народно-мистецькому святі об’єднаної громади. Як буває – гірка правда, та плоди солодкі!
За сценічним розпалом мистецьких творів свято вирувало і у фойє Будинку культури, і на Центральній площі громади. Там, не лише по-родинному, місцеві жителі презентували цілий арсенал народно мистецьких виробів. Від стрічок, мережок, прикрас, різнобарвних вишивок й вишиванок до справжніх аквалерей художнього мистецтва – живопису, гончарства, виробів з дерева. Розмаїту тематику не просто захоплень підхопили учні ДНЗ «Чортківське ВПУ», котрі своєю професійною умілістю показали навики сервірування столу, попри те гостинно частуючи усіх учасників та гостей.
Завершення балу стало принагідним початком зустрічей мистецьких родин, котрим вручено пам’ятні ніки-нагороди із написом Першого родинного балу.

Надія Сасанчин.

Фото  Ореста Лижечки.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????