День міста Дніпро в області відзначили написанням диктанту із новоствореного електронного збірника «Січеславщина: на варті слова». У літературній акції, яка проходила 8-10 вересня у форматах офлайн та онлайн, взяли участь слухачі курсів української мови, читачі й бібліотекарі Дніпропетровських обласних бібліотек для молоді і для дітей, курсанти й члени Січеславської Просвіти.

На заходах були присутні письменники, які впорядкували і видали методичний посібник «Січеславщина: на варті слова» – упорядниця книги Євгенія Яворська, членкині редакційної колегії Еліна Заржицька та Марія Дружко, заступник голови ДОО НСПУ Володимир Кільченський.

Тексти для диктантів було взято з творів Олеся Гончара, Віктора Домантовича та Миколи Миколаєнка – письменників, чиї твори прославили Придніпровський край.

Як зазначив голова Дніпровського міського об’єднання Товариства «Просвіта» Сергій Тютюнник: «Це не лише добірка диктантів, але й взірець кращих традицій української літератури, що увібрав у себе уривки з кращих творів письменників Придніпров’я – як класиків, так і сучасних – серед яких Адріан Кащенко, Валер’ян Підмогильний, Олесь Гончар, Павло Загребельний, Марія Дружко, Микола Миколаєнко, Ольга Рєпіна, Федір Сухоніс, Микола Чабан, Віктор Веретенников, Володимир Заремба, Еліна Заржицька, Володимир Сіренко».

Спільно з Дніпровською академією неперервної освіти упорядниця збірника Євгенія Яворська планують відзначити День української писемності та мови повторним проведенням літературної акції 9 листопада 2022 року.

Ознайомитись зі збірником можна тут – https://dobm.dp.ua/elektrona-biblioteka/?fbclid=IwAR3MAnBLTfx__a8y2KW_JGzsrWrHm_w4X3sEWZgdddgQVZf6G40nshqMo0I

ДОО НСПУ

3