Про захист прав на життя, здоров’я  і соціального захисту дітей  йшлося  на мітингу українців-біженців  у Майнгаймі, що у Німеччині, присвяченому Міжнародному дню захисту дітей.

У цей складний час організатори змогли створити справжнє свято для дітей з їхніми виступами, піснями, танцями і промовами дорослих. Виступаючі говорили про дітей, які разом з батьками вимушені покинути межі рідної країни, після вторгнення російського агресора. Ті, хто залишився на рідній землі, практично щодня чують вибухи, перебувають в укриттях. Багато шкіл зруйновано і діти не можуть ходити до школи.  Дитинство відбирають вороги.
 -Для дорослих людей війна це катастрофа, а для дітей ми ще не придумали такого слова, яке могло б відбити їхній емоційний стан, – про це говорила я на майдані, як людина, яка провела не одну годину з пораненою малечею.  Розповіла про обласну лікарню для дітей у Миколаєві, де дітям надавали допомогу і почула багато історій від маленьких пацієнтів, яких часто навідувала. Одну з них розповіла на мітингу. За допомогою казок, віршів, оповідань  поліпшувала емоційний стан малюків. Забинтовані, на милицях, поранені із сумними очима діти, хотіли чути про інше життя, без вибухів і сирен.
Перебуваючи за кордоном ні на секунду  ми не повинні забувати про Україну, про тих, кого залишили на рідній землі. І вірити що все буде добре, прийде довгоочікувана перемога.
Віра Марущак.
photo