Нагадаємо, що ідея проведення конкурсу на онкотематику належить кам’янчанській  письменниці та  культурній діячці, членкині Національної спілки письменників та Національної спілки журналістів України Марії Дружко. Проєкт підтримала культурна громадськість Дніпропетровщини: Дніпропетровська обласна організація НСПУ, учасники мистецького проєкту VivArt, Дніпропетровські обласні бібліотеки тощо.

Після підведення підсумків конкурсу наступним етапом #Рак_Боятись_Не_Можна буде видання альманаху з творами переможців і фіналістів.

Положення про конкурс додається.

Пресслужба ДОО НСПУ

II Всеукраїнський соціально-літературний конкурс #Раку_боятись_не_можна

 

Загальні положення.

 

  • Конкурс #Раку_боятись_не_можна – це одна зі складових великого однойменного соціального проєкту, ініційованого дніпропетровською письменницею, видавчинею та громадською діячкою, координаторкою мистецької спільноти “VivArt” Марією Дружко за підтримки дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України (голова Фідель Сухоніс), Всеукраїнської громадської організації «Разом проти раку» (голова Лариса Лопата) та Центральної міської бібліотеки м. Кам’янського Дніпропетровської області (директор Лариса Денисюк).
  • Мета конкурсу – звернути увагу суспільства на життя і душевні переживання людей з онкостатусом, розповісти історії одужання від раку і про самовіддану працю лікарів-онкологів, аби пересічні люди не боялися цієї недуги і більше приділяли увагу профілактичним онкологічним обстеженням.
  1. Умови проведення конкурсу.
    • Роботи приймаються з 01 вересня по 01 листопада 2022 року.
    • У конкурсі можуть брати участь літератори віком від 17 років. Учасники конкурсу розподіляються за двома віковими категоріями:

– молодша група (17 – 25 років);

– старша група ( від 26 років).

  • До участі у конкурсі приймаються тексти на тему онкології, а саме: про лікування та одужання, внутрішні переживання людей з онкостатусом і їхніх близьких, про діяльність лікарів-онкологів, що рятують людей. Це можуть бути історії реальних людей чи вигаданих героїв. Роботи не обмежуються жанром реалізму; це можуть бути казки чи фантазійні оповідання і поезії. Публіцистичні статті мають бути присвячені ВИКЛЮЧНО РЕАЛЬНИМ людям і подіям.
  • Конкурс проводиться у номінаціях: поезія, проза, публіцистика.
  • Обсяг робіт: поезія (до 200 рядків); прозові оповідання (до 15 тисяч знаків з пробілами); публіцистичні статті або нариси (до 10 тисяч знаків з пробілами).
  • Вимоги до оформлення:

тексти, набрані на комп’ютері ( формат Microsoft Word, шрифт Times New Roman 14, міжрядковий інтервал 1, поля по 2 см кожне), подаються в в електронному вигляді. Файл типу doc rtf docx. У назві файлу обов’язково вказати прізвище та ім’я автора, номінацію і вікову групу (Наприклад: Петренко ВІ-проза-старша.docx).

  • До поданих літературних творів окремим файлом подається інформація про автора:

– ім’я, прізвище, по батькові;

– дата народження і вік;

– домашня адреса, контактний телефон, e-mail;

– Також подаються коротка творча біографія та фотографія учасника у форматі jpg, jpeg у хорошій якості (не менше 2 мб).

  • Твори не розглядаються, якщо: оформлення робіт не відповідає вимогам, розміщеним у п. 2.4., 2.5. даного положення; не подано відомостей про автора, передбачених п. 2.6. цього положення; запропоновані роботи вже оприлюднювалися на інших конкурсах або не відповідають тематиці конкурсу; роботи подано запізно.
  • Твори, подані на конкурс, не рецензуються і не повертаються авторам.
  • Переможці усіх номінацій нагороджуватимуться дипломами та пам’ятними подарунками, а також матимуть публікацію в однойменному альманасі. Окрім того, в усіх номінаціях буде також обрано лауреатів, які, окрім публікації в альманасі, отримають бонус – право на видання персональної книги у видавництві «Дружко» на пільгових умовах.
  1. Терміни та порядок подачі робіт на конкурс
    • Для участі у конкурсі авторам необхідно подати творчі роботи з 01 вересня до 01 листопада 2022 року.
    • Твори з позначкою „літературний конкурс #Раку_боятись_не_можна слід надсилати на електронну адресу: fop.druzhko20@gmail.com
    • За довідками та з пропозиціями телефонуйте: 097 467-96-07 або 095 590-23-86