Мітингуючі українці, які у супроводі поліції, пройшлися головними вулицями міста,  несли прапори, транспаранти, портрети видатних культурних діячів.  Особливо потужно  з вуст майже півтисячної громади звучали гасла, на підтримку України, і засуджуючі дії окупанта на чолі з нелюдом путіним, який не дає нашому народові право на головне – життя, здійснює геноцид проти жителів європейської держави.

У ході  взяли участь активісти з Гайльбронну. Сказала невелику промову про статтю 10 Конституції, «Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.»

Перебуваючи за кордоном, як казав Тарас Шевченко, «Чужого навчайтесь, і свого не цурайтесь», закликала не забувати рідну мову, плекати її, бо без мови немає народу. Саме тому її нищили царськими указами, комуністичними розпорядженнями, а зараз, під час окупації  російською ордою українських земель, ворог в першу чергу нищить українські книжки, підручники. Бо досі боїться нашої мови. Вона є зброєю для  ворога, Письменники міцно тримають її у своїх руках.

  Віра Марущак, письменниця, журналістка.