До Дня Конституції України в Дніпропетровській обласній бібліотеці для молоді відбулась творча зустріч із членкинями секції літератури для дітей та юнацтва «Джерело» при ДОО НСПУ, композиторками та співачками – мистецьким дуетом Валентини Фалькової та Олени Швець-Васіної.

Присутніх зі святом привітали директор Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді Ольга Матюхіна, голова ДОО НСПУ, шеф-редактор міжнародного часопису «Бористен» Фідель Сухоніс, голова ДОО Асоціації композиторів, лауреат музичної премії ім. А.Штогаренка, педагог ДДМШ №2 Лілія Бігєєва.

«Шлях до прийняття Основного Закону нашої держави був непростим, але він має свою історію. Ми пишаємось тим, що першу Конституцію було написано українським гетьманом в екзилі Пилипом Орликом. Від першої Конституції в Європі до сьогоднішньої Конституції України – 300 років. Це три століття української історії, – сказав голова ДОО НСПУ Фідель Сухоніс. –Сьогодні подібні імпрези мають особливий зміст. Щоб захистити Українську Конституцію нині бореться народ та мужні військові».

У програмі прозвучали вірші О. Швець-Васіної «Ми народжені у сорочці», «Запалимо свічу», «А ми живемо!», «Відстань у сторіччя», акровірш «Україна». Прозвучали інструментальна п’єса В. Фалькової «Моя земля», пісня «Любов».

Про те, що у суспільстві є й псевдопатріоти, які тільки й уміють, що ляпотіти язиком нагадала членкиня секції літератури для дітей та юнацтва «Джерело» Олена Федіна, прочитавши свій гумористичний вірш «Муха-патріотка».

Наприкінці заходу дует «ВаЛена» (Валентина+Олена) виконала пісню В. Фалькової «Розлуки бродять по судьбі» на вірші О. Швець-Васіної, а потім присутні разом заспівали «Ой у лузі червона калина».

Своїми виступами – прекрасною музикою, чудовим співом та патріотичною поезією мисткині створили неймовірно душевну атмосферу, за що їх подякували всі учасники заходу.

Еліна Заржицька