7 лютого у Чернівцях відбувся одноденний тренінг для лікарів-практиків «Мистецтво лікування: післядипломний курс професійного вдосконалення». Учасників навчали виявляти фактори ризику розвитку хронічних захворювань у пацієнтів і вживати своєчасних заходів для їх нейтралізації.

Ряд лекцій від провідних українських вчених-медиків привернув увагу лікарів різних спеціальностей, а під час практичної частини заходу усі учасники конференції та представники преси, безкоштовно відвідали кабінет профілактики. Лікарі міста та області ознайомилися із сучасними підходами до лікування таких респіраторних захворювань як грип та гострий бронхіт, а також отримали рекомендації щодо лікування артеріальної гіпертензії, дисліпідемії, менеджменту подагри та інших актуальних питань медицини. По закінченню наукової програми, кожен учасник конференції, отримав сертифікат який засвідчує підвищення кваліфікації.
Тренінг відбувся за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації.
Організатор заходу – Всеукраїнська громадська організація «Асоціація прентивної та антиейджинг медицини», була заснована у 2007 році та налічує більше 50 000 членів – лікарів зі всієї України. Асоціація ставить за мету поліпшити надання медичної допомоги та підвищення якості і тривалості життя населення шляхом розвитку профілактичної, терапевтичної, гендерної та антивікової медицини, пропагування знань у цих галузях медицини за допомогою лекцій, бесід, друкованих видань, виступів по радіо та телебаченню, міжнародних наукових та гуманітарних зв’язків.

Анна Кузнецова, керівник проектів
ВГО “Асоціація превентивної та антиейджинг медицини”